Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

nathanp 2009.03.26. 07:00

Harmincnyolc

Az Ignác ütős melót talált magának. Erősáramúhálózat-segédkarbantartó betanított dolgozó az arc, ha még nem baszta agyon az áram valamelyik nagyfeszültségű oszlopon. Mer' nem kértek tőle semmi villanyszerelő vizsgát, de még az se' volt nagy baj, hogy a megawattról valami faszom metálos műsor jut eszébe a zenetévéről.

Elvileg csak a szerszámokat, meg az alpinista-köteleket cipeli, meg fújkodja az alkatrészeket ilyen rozsdamentesítővel, legalábbis a káeftés pina, aki felvette, ezt mondta, meg hogy rengeteget tanulhat az igazi szakiktól az erősáramú villanyszerelésről, azt' előrelépési lehetősége is van, mondjuk ahhoz kell valami suli is, de ha jól nyomja, a káefté fizeti majd a felét. A gyakorlatban meg már az első héten ott spílerkedett a mestere mögött egy húszméteres oszlop tetején, mer' a másik májsztró ment fusizni egy nyaralóba. Annyit tudott, hogy azt ne fogd meg öcsém, mer' porrá égsz, az a bütykös fém meg úgy megbasz, hogy anyádat sem fogod megismerni, pedig életed végéig pépessel etet majd. Azaz szinte mindent, ami kellett a melóhoz.

Persze nagyjából vágta, mi az áram, még kissrácok voltak, amikor diszkólámpát csináltak a Berda Mikivel meg a sörözős Petivel füzérre sorban kötött foglalatokból, meg színes izzókból, a villogós diszkófílinget meg egy neon armatúrákban használatos kis megszakító adta, a Peti faterja meg csinált hozzá dobozt farostlemezből, annyi volt a dolguk, hogy lukat vágnak az izzóknak lombfűrésszel. Mondjuk az áramos résszel a Miki volt képben, mer' ötöse volt fizikából, azt' olyan fogadásokat nyert, hogy bele mer-e nyúlni a konnektorba csavarhúzóval, persze bele mert, fáziskeresővel, meg szopatgatta is a spanjait, hogy csináljátok meg ugyanezt két vizes szöggel, kiscsírák, az Igni benne is lett volna, sőt amikor a Miki röhögött, hogy oké, de hozok egy lavór vizet, álljá' abba közbe', még akkor se' vette le, hogy csúnya vége lenne, csak amikor a Miki elmagyarázta, hogy nem tudná elengedni a szögeket, meg leharapná a nyelvét, sőt az ütéstől a fasza a is felállna és elsülne, mielőtt megáll a szíve és meghal, de még halottan is szorítaná a két szöget, na akkor gondolkodott el, hogy ő majd csak segít a diszkólámpa-szerelésben. Például azzal, hogy meglovasítja a muterja bazi nagy izzóját, amivel akkor lámpázta a családot, ha valakinek a füle fájt, vagy arcüreg-gyulladást gyanított a sok takonytól egy megfázáskor. Az izzó pirosan világított, kurva nagy volt, mint egy kisebb tévéképcső, meg ontotta magából a meleget. A Peti is újított egy hasonlót, csak ilyen lilásat. Kurva jó kis diszkólámpa lett belőle, a dobozból még a megszakító kattogása se' hallatszott, annyi, hogy amikor a Petinél volt egy hónapig, azt egyszer Nenát hallgatott vókmenen az ágyban a feje mellett a villogó dobozzal, elaludt, azt' a közelebbi arca reggelre úgy megégett, hogy ilyen hólyagok lettek rajta, az anyja majd elájult, aztán az Ignácé is, amikor kiderült, hogy megfújta az izzót, végül az Ignác is majdnem, mikor a muterja eltörte rajta a fakanalat dühében.

Most mindenesetre teljesen jól nyomja, egy kis furgonnal nyomulnak, két ilyen idősebb szakihoz van beosztva, mennek sorban a villanyoszlopokon, már ami ki van írva karbantartásra, azt' a két mester bütykölgeti, ő meg az ilyen kulimunkát csinálja. Ampernak hívja a két figura, azt mondják, minden kezdőt ampernak hívnak, mer' felesleges megjegyezni a nevüket, háromból kettő egy hónapon belül így vagy úgy kinyírja magát, de aztán röhögnek, hogy ne fossál Amper, rád vigyázunk, meg a műszak végén kérdezik, hogy hány az óra Amper, meg gyere fel te is, Amper, vezesd le a feszültséget, meg ilyenek, de amúgy rendesek.

Van egy ilyen barkács cuccuk, fasz se' tudja, hogy működik, lehozzák az áramot, azt' mindenféle biszbaszok vannak alul, a teteje meg egy fém lap és megsül rajta a békönös tükörtöjás. Kicsit fémes az íze, de az Ignác bírja, mert néha leülnek hárman reggelizni, azt' a két arc ilyenkor mindenféle amperos sztorival szórakoztatja. Meg lassan spanoskodnak vele rendesen, a múltkor például AC/DC pólóban ment, azt' mondták is neki, Amperkám, baszod, mekkora arc vagy, lehet, hogy te leszel a nevető harmadik a túlélési statisztikában.

Meg amikor az egyik megy svarcba' villanyt szerelni, ő is mászik, mer' a szerszámokat adogatni kell, azt' egyre kevésbé fosik fent, sőt, ahogy nézi a tájat, olyan nyugalomféle önti el, vágod, dombok körbe, esetleg egy-egy falu templommal, meg néha a felhők is kurva jól néznek ki, szóval rendben van ez a meló szerinte.

Ilyenkor néha ráüvölt a másik, hogy Amperkám az apád faszát bámészkodol, aggyad má' azt a kulcsot, mer' rákapcsollak a transzformátorra, azt' anyádig vezetlek a hálózatban, az meg majd csak néz, hogy milyen ismerős a szellemkép a tévén.


Következik: Vizespóló-verseny a Panorámában  - Benőke találkozik Istennővel - Egyszer volt Tardán swinger-klub

A bejegyzés trackback címe:

https://tarda.blog.hu/api/trackback/id/tr121026192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Billy Bibbit 2009.03.26. 07:31:19

Ismerős a szellemkép. Király.

hoel 2009.03.26. 07:47:48

Na, ez már egy eredeti nathamp mü. Csúcsjó.

hoel 2009.03.26. 07:48:48

Ó, baszod, már megint mit irtam. javitva: nathaNp mű.

golyo1974 2009.03.26. 08:18:34

Ismét elismerésem! Milyen jó melót talált ez az Ignác gyerek. Jók a szakik is -Amper- hogy lehet ilyet kitalálni :-))) Jó napompom van már innentől kezdve!! Köszönöm

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.03.26. 08:26:05

@hoel: hoelínyó a gyilkos bálna majdnem befigyelt... :))

nymzon 2009.03.26. 08:39:49

jó volt, minimum akkora mint hogy reggel majdnem elütött egy bicikli és még mindig csatakkészen vagyok a tegnapi egységlátogatástól, de legalább jól indul a nap...peace for Irak.

Dolington 2009.03.26. 08:40:05

Az utolsó mondat nagyon odabasz...LOFL

golyo1974 2009.03.26. 08:52:26

Olvassátok el a hivatal blogot!!! Nagyon érdemes!! Ne hagyjátok ki ma még véletlenül sem!! Megértitek miért írtam.

KÁJZERSZÓZE 2009.03.26. 08:58:08

hát ez igen lyó vót! kösz! a szellemkép meg..... áááá.... baszod!

hoel 2009.03.26. 09:08:45

@ufó - úgy néz ki, mint egy pemetefű cukorka: Egyébként hogy néz ki a pemetefü cukorka? És mi a túró az?

Pilgram (törölt) 2009.03.26. 09:23:37

na ezt tele volt örökbecsű aforizmákkal. (modoroskodok..)
"hány az óra Amper, meg gyere fel te is, Amper, vezesd le a feszültséget"
"Ampernak hívja a két figura"
Na erről meg egyezegybe a napirajz.hu jutott eszembe baszod.
"Kicsit fémes az íze, de az Ignác bírja, mert néha leülnek hárman reggelizni, azt' a két arc ilyenkor mindenféle amperos sztorival szórakoztatja"

golyo1974 2009.03.26. 09:23:42

A pemetefű cukorka köhögésre van, barna lapos papírdobozban lehet kapni, és barna lapos a cukor is.

hoel 2009.03.26. 09:25:46

@golyo1974: Köszönöm. Most már el tudom képzelni, hogy nézhet ki az ufo.

4tuna · http://veletlenek.blog.hu/ 2009.03.26. 09:28:47

Igniből is drót végén széndarab lesz, baszod? :)

2009.03.26. 09:29:13

"Ütős meló"
Félelmetesen nagy vagy nathamp. :-)

golyo1974 2009.03.26. 09:33:19

@hoel: :-))) most már én is

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.03.26. 09:34:04

@hoel: natur-bolt.hu/images/340.jpg
Hurutoldó, köhögéscsillapító, nyákoldó, izomlazító. Hatóanyagai légcsőhurut, torokgyík, asztma kezelésében satöbbi...
egyszóval finom és hatásos...
én pediglen szerény vagyok... :)

Mourinho már nem a király 2009.03.26. 09:43:47

"gyere fel te is, Amper, vezesd le a feszültséget"

na ez betett :DDD

BaT2 2009.03.26. 09:45:34

Hát ez nagyon nagy volt, megjelent előttem a kép, ahogy otthon barkácsolom össze ugyanezt a villogókészüléket, csak én nem csibelámpával csináltam, hanem vettem 4 db színes 60-as izzót, és azokat szereltem bele, de nem 1 db. neonkapcsolóval, hanem mindegyiknek külön-külön volt, hogy ne egyszerre villogjanak :) Aztán persze az első bedugásra lebaszta az megszakítót rendesen, apám meg ordítva jött be, hogy mi a f*szt csinálsz, fiam?
Aztán amikor meglátta a förmedvény munkát, amit csináltam, elröhögte magát és bekábelezte rendesen.
Igazából 1* láttam rendesen működni, mert a sulibuli után lenyúlta valaki...
nathaNp, köszi az emlékeket!

metset 2009.03.26. 09:46:43

Ja, igaza van golyónak.

Nathanp, a hivatal.blog.hu is a te műved?

Mert most ott vendégeskednek a tardai arcok, csak az nem jött le, hogy a Berda Miki meg a Kocka, vagy inkább Vladi vagy Igni.@golyo1974:

"Vanda pár fehérruhás sráccal vihogott.

- Tök jó fejek! Vidékről jöttek white partyra, csak előbb itt alapoznak. Honnan is vagytok? Valahol Tatabánya környékéről, na itt van a nyelvemen a falu…-de nem folytatta, mert vihogva hagyta magát taperálni a két fehérbe bújt újsütetű haverja által. Habár az egyiknek gyanús volt a fehér gatyója. Mintha egy fekete nacit gyorsan lezománcoztak volna fehérre, de üt a buli, kit érdekel. Egyszercsak Vandus lelkesedése teljes mértékben alábbhagyott. Mi több, átcsapott hiszterikus undormányba.

– A fasszopó falusi bélmosó jó büdös kurva anyátokat tirpák kis köcsögök, mangalicafejű tahók, a Néprajzi Múzeumba' kitömve kéne mutogatni titeket a derekatokra kötött, százötven éves Devergo pulcsiaitokkal együtt!- ordított rájuk Vanda, de a csókák csak röhögtek, tuti, hogy valamitől már jól be voltak állva, és a hivatalnok 3,14csát azzal is tovább cukkolták, hogy valami undormányos, ragacsos kis gömböt kapott elő egyikük, amivel Vandus lágyéka felé közeledett. "

utopia.hungary 2009.03.26. 09:55:08

legtutibb blog. adó 1%-ot Tardára!:D minden posztolós reggel röhögéssel indul. hajrá, csak így tovább

greggrant 2009.03.26. 10:04:51

az utsó mondat nagyon odatesz :) Lehet majd szavazni a posztokra?

Mitya Ivanov 2009.03.26. 10:11:31

nem lesz ez igy jó, egyre több olvasnivaló: tarda, hivatal.
Dolgozni ki fog?

sunblind 2009.03.26. 10:19:13

"felesleges megjegyezni a nevüket, háromból kettő egy hónapon belül így vagy úgy kinyírja magát,"

:D b+

Jim 2009.03.26. 10:23:42

Fain életszagú majd az összes sztori

Drout 2009.03.26. 10:33:55

Ezen sírva röhögtem :))

Sákif za morro? 2009.03.26. 10:34:04

Komolyan, kedvet kaptam az ilyen jellegű munkához.... :-))))

gyutyka 2009.03.26. 10:46:45

A tardai swingert mintha már egyszer beigérted volna.
Te nem vagy rászorulva az ilyen reklámra.
Ha csak a 200.-nál lesz is kivárjuk.

loláb 2009.03.26. 10:54:00

Beírta már valaki, hogy az amper az áramerősség mértékegysége, és a volt a feszültségé?
Anyám nem tehet semmiről, tisztességes asszony.

Re-volver! 2009.03.26. 11:05:06

Igninek gecire bejott az elet baszod :)

csorsza 2009.03.26. 11:17:17

Ez nagyon jó :)))

Az AC/DC-pólót a szakik is respektálták - tényleg király arc az Iggy-boy :))

feltételes reflex 2009.03.26. 11:35:15

ez a poszt nagyon jóra sikerült!

a végén az AC/DC-s póló ütött-vágott, mint az ipari áram :)))

búúgócsiga 2009.03.26. 11:36:32

:-) én már látom Ignit, ahogy süti a "fasz se' tudja", hogy működik barkács cuccal a békönös tojást, a káeftés picsának, aki nem éppen erre gondolt, mikor Igni egy romantikus reggelit említett...

mirikrantz 2009.03.26. 11:49:21

"az apád faszát bámészkodol, aggyad má' azt a kulcsot, mer' rákapcsollak a transzformátorra, azt' anyádig vezetlek a hálózatban..." - ez igen, tényleg így beszélnek a villanyszerelők, rögtön ez jutott eszembe:

www.youtube.com/watch?v=HAgNxHolGOQ

Törcsi:Got_som'_weed? 2009.03.26. 11:53:17

gyere fel, vezesd le a feszültséget :))) igazi szakihumor :)

CernaGeza 2009.03.26. 11:54:54

Engem valamiért a Forrest Gumpra emlékeztet ez az amper-sztori, nemtom miért.

Ismerős a szellemkép:)

moli 2009.03.26. 12:24:42

poszt nalam elso 3-ban van.

É2I 2009.03.26. 12:27:09

Nagyon jó! :D
Annál is inkább, mert hasonszőrű emlékeket idézett fel :)

Bogi24 · http://fridabogi.blog.hu/ 2009.03.26. 12:37:30

:D nem szeretnék semmit kiemelni, úgy ahogy van élvezettel olvastam!:)

warrenbarton 2009.03.26. 13:13:43

Nem bírtam tovább. Muszáj volt. Ez félelmetes! :) Grat!

Izomtibi - Modoros - Tarda az én kis szentháromságom.

lukit 2009.03.26. 13:21:37

Lol, lenyultak a bioptron lampat otthonrol:)

mooncat · http://rajzoltam.blog.hu 2009.03.26. 13:40:39

:D
basszus, nem hiszem el, hogy ez a sok baromság mind veletek történik!
ha meg te találod ki, honnan?!

mindenesetre qrva nagy vagy! még sok ilyet!

-Feco- (törölt) 2009.03.26. 13:44:10

Királyság, keep on walkin' :)

TeasingAngel 2009.03.26. 19:24:20

és jól veszem ki a beharangozóból hogy most aztán megismerjük a tardai csajokat is?????

beleszolok 2009.03.26. 19:51:30

Ha ezt abba mered hagyni 100-nál, akkor megkereslek b@xod, és rádüvöltök!

AP! (törölt) 2009.03.26. 20:17:43

@kosmet: valami egyezőség lehet, de azért az gyengébb sokkal.

Yare 2009.03.26. 21:19:24

Ez annyira el lett találva hogy beregiztem hogy gratuláljak hozzá. Filmet már sokan javasolták, jó lenne látni egyszer:)

metset 2009.03.26. 21:29:03

@anyadnak_palankot:
Nem tudom, nekem az is nagyon bejön, sőt. De hát ízlések és pofonok. Az is lehet, hogy azt is, ezt is, meg a Tiborokat is többen írják, de ugyanaz a csapat felváltva.Mondjuk Uj Péter, Tóta W., Szily stb. Ez az amit mi mezei olvasók sose fogunk megtudni, de nem is baj ameddig jól csinálják.

KamukáZé 2009.03.26. 22:11:42

nem vagyok méltó... nem vagyok méltó...:D

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.03.26. 22:46:59

@KamukáZé: dehogynem...
egy jó trikó/T-shirt ötlettel a Zégbe is röppenhecc... :))

kenguru30 2009.03.27. 09:01:47

Nagyon zsír, gyakorlatilag irodalmi szint

Dr. Panasz Muki 2009.03.27. 12:43:30

Filmet Bán Jánossal, Gáspár Sándor, Csuja Imrével, Reviczkyvel, Szabó Győzővel kérem! ;)))
Vagy rajzfilmet kérek, olyat mint a Nyócker!

anti-reklamator 2009.03.29. 10:20:23

Erről az jut eszembe, hogy középiskolában (erősáramú!) az első nyári gyakorlaton trafószekrényeket festettünk a városban... Meg hogy volt egy igen nagy, az már-már trafóház volt és azt is le kellett mázolni. De az volt vagy 4 m magas. Jött is egy kosaras autó... Kiszállt a faszi, behívott a kosárba, azt' kiokosított, hogy ezzel le és fel, ezzel meg oldalra. Majd el is köszönt, hogy megy a kocsmába, ha gond lenne, dudáljunk. :)

Mitya Ivanov 2009.04.08. 09:55:01

ez igen bazmeg, ez nagyon király, ez tutira igy van, vagyis így szokott lenni és így is volt.
amikor a pesti éfvolyamtársaim jöttek a balatonfüredi borfesztiválra, de leparkoltak káptalanfüreden, mert füred-füred tök mindegy és csak egy villanra látták a táblát, és füredet nézett mindenki a kocsiban, azért azt vették észre. Lehetett ott is bort kapni, így ugrott a találka, és telefonon röhögtünk egymáson és magunkon
süti beállítások módosítása