Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

nathanp 2009.05.04. 08:00

Ötvenhét

Tarda az extrém sportok bölcsője. Már akkor az volt, mikor az arcok nem csupán az izgalom miatt keresték a veszélyt, hanem jött az magától; alapban nem volt egyszerű talpon maradni a felső kocsmától hazáig a jegeces úton lefelé, persze félrészegen, matt sötétben, vagy uralni a bringát, miután a bokorból fecskendőből pisával arcon lőtték az embert a kis gecik.

Konkrétan a Berda Mikiék találták fel a paintballt, a muterja a 'bányai Ápiszban volt pénztáros, az ilyen vízfestékek, temperák, meg a lufik hegyben álltak náluk, a két csapatban harcoló kiscsávók csúzliból lőtték a vizes pasztillákat, meg szórták az ellent festékes lufibombákkal. A Misikének persze mondták, hogy amilyen tápos, legyen inkább hadtápos, abban végül kurva jó lett, az ő találmánya volt a gyilkos kutyaszarral töltött fél teniszlabda, meg az ahhoz biciklibelsőből fejlesztett szarparittya. Azt' miután egy masszívabb csatából hazamentek, rögtön jött egy kis K1 a faterral a konyhában, a kék-zöld-sárga sarokban a kis gyíkokkal.

Játszott még a kavics-bézból is, de nem sokáig; miután a Miki egy gyengébb elütéssel kibaszta a dobóember Nándi fogát elől, a Nándi örege előbb lepofozta őt, aztán a kistraktorral a kerítésen át begangolt a Mikiék kertjébe, simán kicsavarta az öreg Berda kezéből a szegélynyírót, amivel védekezni próbált, azt' arccal felnyomta a garázs falára és olyanokat üvöltözött, hogy baszottul megnevelhetné az elbaszott kölkét, elég neki baszkódnia a saját kibaszott fiával, ne kelljen má' felbasznia magát minden szájbabaszott hétvégén, most baszkódhatnak be a szájsebészetre, azt' basztak a nyugodt vasárnapnak. Ezzel basztak is a vad csapatsportoknak, senki nem akarta pluszban megveretni magát, meg a faterját.

A bringa miatt amúgy is alap volt a mindenféle egyéni kunsztok begyakorlása, olyanokkal lehetett májerkedni, mint a Gömböc-patak átugratása, meg tavasszal a tekerés a patakban felfelé, sodrással szemben, ez volt a vizibicikli. A nem annyira sportos kiscsávók, mint a Misike, persze nem akartak lemaradni, azt' olyan vakmerő mutatványokat nyomattak, mint a traktorgumiban legurulás a domboldalról, vagy a csőmászás. Na, az mondjuk szoros volt. Pont ment a csatornázás Tardán, az út mentén ilyen baszom hatméteres betonhengerek voltak felstokizva, amiken a ki-ha-én-nem Misikének persze át kellett kúsznia, ami ment is volna simán, ha a faszkalap nem guggol fel félúton. Így persze megszorult a csávó, ráparázott, seggelt volna hátrafelé, azt' hiába húzta be az orrát a két térde közé, a hátával meg a talpával totál belefeszült a betoncsőbe. Persze hiába üvöltözött, senki nem mert utánamászni, inkább hivták a sörözős Peti faterját, az meg rögtön a tűzoltókat, mer' az ő szerszámai nem viszik a betont. A kis csöves már visított, mire Tatabányáról megjött a fecskendős egység, akkor meg még jobban, mikor a nagynyomású sugárral próbálták kiütni. Végül miután kerítettek egy gépkezelőt, aki ledaruzta a fölötte lévő hengereket, már beesteledett, azt' a tűzoltóparancsnok, a vízmű mérnökei, meg a rohamkocsis mentőorvos kitanakodták, hogy levágják azt a másfél méteres darabot, ahol nagyjából a Misike van, és azzal együtt beviszik eleve a kórházudvarra, ott meg valami pneumatikus szarral, ami Fehérvárról jön, lefeszítik róla a betont. Ez aztán elmaradt, mert ahogy elérhetővé vált a csávó, a tiszta ideg faterja elkapta a bokáját, azt' azzal, hogy kiszedlek a kurva anyádat, de aztán számolunk, hogy a hülyeségeddel hozod itt a szégyent a fejemre, megrántotta, a gyerek előreborult,  hosszában meg már simán kihúzták. Az öreg Pokk csak azért nem pofozta le, mert a kis gyíkkonzerv alapban elájult, mikor arccal levette a henger alját. Végül egy lábujjtöréssel, meg egy agyrázkódással megúszta.

Ezután minden állatságot messziről figyelt, mostanában meg mobillal kamerázza, mikor a Vladiék a Robi kocsija után kötött kerekekre szerelt vasajtón boardoznak a földúton. Meg amikor bontja a konzerv sprotnit, arra gondol, vágom milyen, öcsécskéim.

A bejegyzés trackback címe:

https://tarda.blog.hu/api/trackback/id/tr91101505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mocc 2009.05.04. 13:40:37

Elkapott a nosztalgia gecaú! Csapágyas "kocsin"(vmi szar deszka) robogás, hullazsákon szánkózás hátrafelé, kamaszként meg motorháztetőn fetrengés menet közben... jóvót ez megint, baszod!

cornholio 2009.05.04. 13:48:11

Szűkkörű csillaghegyi baráti körünk egyszer összeakadt egy népesebb békási brigáddal. Beszóltak a pimpelt bringákra (Csepel Tacskó antennával, a végén szalag és koponya; BMX-ek ökörszarvval, meg hasonlók), mi meg visszaszóltunk. Először kődobálás, majd közelharc. Nos, aznap nem mi győztünk :( Szerezhettem új antennát a bringára.

biohazard 2009.05.04. 13:49:07

Szuperdurrancs gyártás: apacsavar, rá negyedig az anya, üreg feltölt gyufafejjel, azt lezár másik apacsavarral, jól rászorítva. Már csak földhöz kellett vágni. Harmadikra sikerült is, mi vasúti talpfacsavarból csináltuk a mienket, mert az biztosan nagyobbat szól, mint a Munkás-úti lakótelepieké... csak a negyedkilós csavar elvitte a fejem egy részét, mindenesetre jól megijesztettünk mindenkit.

mocc 2009.05.04. 13:49:46

Most, hogy végigolvastam a kommenteket, úgy érzem, át kell gondolno még egyszer ezt a gyerekvállalásos témát...de legalább látom azt is, hogy tulajdonképpen egész jó gyerek voltam én(vagy inkább ügyes és szerencsés).

cornholio 2009.05.04. 13:50:43

Amikor költözött az iskolánk, nyáron belógtunk a régi, félig kiürített épületbe. Amit nem sikerült ellopnunk év végén a költözéskor, azt hazavittük most :) A poroltók nem kellettek, azt egyenletesen szétterítettük a padlón, meg az ablakokon. Faszán nézett ki kívülről...

-Feco- (törölt) 2009.05.04. 13:51:03

@Törcsi:Got_som'_weed?: tököm tudja, kis piros szar volt, teli gumikerékkel, iszonyat durva járgány. Az örökhajtót persze izomból lehetett megfogni mintha kontráznál, egész addig míg egy fém kis basz el nem hajlott, akkor poros úton lehetett olyat, hogy előre tekertél, azt fék gyanánt egyből hátra. Ezt ne próbálja ki senki betonúton, a guminak nagyobb a tapadási súrlódása mint amit lábbal meg tud tartani egy gyerek, ellenben elrepül a gecibe ahogy a pedál nyomja a következő kört...
Így olvasgatva meg visszagondolva, kibaszott sanszos volt hogy mennyire éljük meg a felnőttkort... :)

golyo1974 2009.05.04. 13:52:34

Nekem az is sport volt, hogy megnéztem égő gyertyával az ágy alját, hogy mi van ott... Vígan felgyújtottam az ágyat :-)) A bátyám meg a bálába rakott szénában nézte meg, hogy ég a gyufa.... Felgyulladt az egész kazal. Anyám fizethette ki. Úgy látszik mi csak pirósok voltunk a tesómmal. Ja és a hernyókat is tüzeltük a hajlakkal.

Dreamair 2009.05.04. 13:55:48

@-Feco-: ilyen nekem is volt...szép kislibazöldre lefestve. és tényleg lehetett hátratekerni a porban.

Törcsi:Got_som'_weed? 2009.05.04. 13:58:21

Fára kiválóan lehetett bunkert építeni. 20 éves hársfa a tuti: alsó ágakat felugorva eléred, így fel tudod húzni magad, de a is puruttya cigányok már nem :)

Ez az erdőben is fasza, de különösen a lakótelepen, ahol belátni a fürdőszobákba. 15 évesen élmény volt G. Csilla 28 éves szomszédasszony meglesése - 110-es mellbőséggel bírt. :)

Ja és a tinikori züllés: szívjunk füvet! (Szó szerint: a '80-as években még elhittük, amit a tévében hallottunk. Főleg, ha Bud Spencer mondta.)

táppénzcsaló 2009.05.04. 14:34:04

@Törcsi:Got_som'_weed?: egy barátom volt olyan hülye, hogy fű helyett a nagyija kredencen szárított petrezselymét füstölte el... zöld-zöld alapon...

RETROPETI 2009.05.04. 14:47:05

Így belegondolva tényleg mennyi f*ságot csináltunk gyerekfejjel, kész csoda, hogy még élünk. :-)
A poszt olvasására rögtön beugrott egy csomó pirós (szódásszifon patron kilövés, kindertojásba ecet+sütőpor), meg bringás sztori (kötéllel vontatás nekem is megvolt, és nekem is maradt kormány a kezemben, miközben felkaptam az elejét) nekem is, plusz sírva röhögtem a kommentjeiteken.

Törcsi:Got_som'_weed? 2009.05.04. 14:49:34

@táppénzcsaló: :) neki is a '80-as évek a mentsége?

golyo1974 2009.05.04. 15:04:45

És odaragadt a nyelvem a szódáspatronhoz amikor betöltöttem :-))

hey---jude 2009.05.04. 15:08:47

Az én gyerekkorom elég nyugis volt, az unokatesóim mindig kihagytak a bandázásból, mivel én voltam a legfiatalabb. Aztán egyszer sikerült magam felgyújtani, utána már és is közéjük tartoztam:)

Jim 2009.05.04. 15:13:48

szappanázalékból és benzinből napalmszerű anyag készítése, égett az egész árokpart.

Narigón 2009.05.04. 15:36:36

Arra már nem emlékszem, honnan vettük az ötletet, de valami vasoxidos porfestékből és alumínium porból sikerült kutyulnunk egy brutális gyúelegyet. Sokat tököltünk a megfelelő keverési arány megtalálásával és a begyújtása is nehezen ment, végül a kémiaszertárból loptunk magnéziumot a gyújtáshoz, de ez már egy másik történet és amúgy sem akarok itt elveszni a részletekben... Na de végül úgy égett a cucc mint egy leolvadó atomreaktor, jókora lyukat égetett a focipálya 6-8 cm vastag aszfaltjába, tényleg nagyon durva volt...

táppénzcsaló 2009.05.04. 16:17:18

@Törcsi:Got_som'_weed?: nem. 90es évek eleje.. a srác előtte nem kevés bort ivott...

Peter Faith · http://peterfaith.blog.hu 2009.05.04. 16:26:21

Amúgy meg baszassátok nálam is gecaúk: peterfaith.blog.hu Tegyed rááá

jimaymay 2009.05.04. 17:08:15

jahh, amikor még kis pöcsösök voltunk nem igazán volt még internet, számítógép is csak minden 4. kölöknél, aztán vándorolt kisfloppyn a terrorist cookbook mindenféle bombareceptel, aztán havannalakótelepen próbáltunk okoskodni belőle.

ssüni 2009.05.04. 17:09:51

@sélli_: Kurvajóóóó! :-)))))

ssüni 2009.05.04. 17:15:15

Szódásszifon patront szívott valaki? Úgy kell, mint a héliumos lufit. :)
Ha van ilyen, írj már meg milyen, mert egy ismerőstől hallottam, h általános iskolában kipróbálta, nem tudom higgyeke- neki. :)

cornholio 2009.05.04. 17:26:35

@ssüni: vazze, próbáld inkább ki agyalás helyett :)
kéjgáz faszaságos

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.05.04. 18:17:38

@ssüni: az NEM szódásszifon patron bazmeg!!!
ki ne próbáld!!!
habszifon patron lesz az...
de most elbizonytalanodtam, majd valaki helyreigazít :)))
addig is az üres dezodoros palackokat szorgalmasan vagdossátok a tűzbe, de csak messziről... :)))

decoati 2009.05.04. 18:34:34

hehe
mi is volt ami extrém? Egymást lövöldözni csúzlival (kővel), fasza ninja csillagokat reszelni és próbálgatni, fejbedobni egymást dárdával... nem. Elkötni a tesóm Verhóját 6 évesen, bringával "ki tud szebben esni?"-t játszani, á, nem. Tutajt csinálni nádból, és azzal jaszkarizni a Nyugati főcsatornán kb. 8 évesen...ez sem. Világgá menni -20 fokban, aztán hazamenni mert kurvára fáztam, télen jégbe beszakadni, nyáron megtalálni a vízbe fúlt faluvégi öregasszonyt...nem. Közúti balesetben kettétört koponya, vagy egy szerencsés esés következtében náddal átszúrt orrnyereg, ja, olyan is volt. Nyáron hazamenni úgy hogy gyak. nincs rajtam bőr, és lazán megkérdezni a mutert hogy mi a kaja, na az viszont tényleg jó volt.:)
Én nem is csináltam semmi extrémet gyerekként.:)

albert1 2009.05.04. 18:41:12

Jó kommentek!!

Futottak még:
1. Gyufásdoboz-bomba, szigszalagos-rálépős
2. Döglött kutya szájába petárda heyezés (Mega)
3. Montenbájkon lenézés, "hanyas fokozatban megyek", Demszky karó benézés, kormány menetközben 180 fordulás, továbbhaladás 5 m perecelés
4. Ki bír később fékezni biciklizés, teherautó oldala alá beszaladás
5. Járdán bicajjal nyomulás, kapuból kihajtó autó után kiszámolás, utánfutó bele nem kalkulálás
6. Kontrázás, kék BMX gumi slickre koptatás, apa első-hátsó megcserélés
7. Másik BMX követése, gumik összeérintése hogy zümmögjön
8. Lapítás vonattal, érme többszörös lapítás verseny, temperafesték fröcsköltetés forgalomba villamossal
9. Kadett kombi kinyitás, szabvány lapát kilógatás, ráülés, mehet (másik gyerek közben ölben vezetés, cserék)
10. Trabant tetején utázás 2-en, púpos a tető és jobb oldalon levés, jobb kanyarban kommandós vészleugrás (láb csodára meglevés)

Dunbar 2009.05.04. 19:09:27

panelban biciklivel lépcsőházban lekerekezés, ötödik emeletig vigyorgás, utána sírás. tömörgumis pedálos gokart kölcsönkapás, kanyarban kézifékkel májerkodás, jobbkéz fékpofa és gumi közé szorulás, mutatóujjról minden a nyílt csontig lemorzsolódás.

Winston Smith 2009.05.04. 19:25:47

Azért valószínűleg nagyanyámék voltak a legrémültebbek apámék egy gyerekkori rosszasága után.

Öcsém keresztapjával meg még pár falubeli sráccal találtak valami fém(?)szart az erdőben. Felvették, egész nap hurcibálták, faággal püfölték, majd este hazavitték. A katonaviselt szomszéd meg majdnem elájult, amikor meglátta.

Konkrétan egy második vh-s taposóakna volt az a valami (40-es évek vége, 50-es évek eleje).

2009.05.04. 19:31:01

Ajjaj…
A „kis kémikus” archetípusa az megvan? A mi osztálytársunk szerencsés volt, egyszer kellett csak a lakótelepi tömbházat kiüríteni (kén-dioxidos kísérlet) illetve egyszer a kiserdőben akart valami érdekes fényjelenséget produkálni, viszont a tűzoltók gyorsan kiértek, így ebből nem lett komolyabb baj. A gyerek egyébként már külföldön él, egy ottani cég középvezetője (nem vegyész, teljesen más területen).

Az említett hajlékony botra szúrt sárgolyó nálunk is megvolt, viszont mi suhángának hívtuk, és a lakótelepen nyomtuk, ráadásul az ápgrédelt verzióját, vagyis egy zúzott kavics belegyúrva a sárba. Akkor volt, hogy 6 másodpercen belül futottuk a száz métert, azóta se…

Olyat fogadjunk, nem csinált senki, h kempingezésnél PB-gázzal töltött kotongumikra endékás nyíllal, tüzes nyílvesszőkkel lövöldözni (imádtuk az indiánfilmeket).

Na meg ugye cseszkóban lehetett olyan dolgokat szabadon venni, ami itthon elképzelhetetlen volt, nyaggattuk a szülőket társasutazáson, aztán a határnál félreállították a buszt, és egy teljes napon át vizsgálták (lehet, az volt nekik gyanús, h amikor a finánc nyitotta az Ikarus csomagládáját, konkrétan kizuhant három légpuska meg egy 150 fontos számszeríj a lábára, de ez csak tipp.)

2009.05.04. 19:41:10

Ja, meg amikor egyik legjobb barátom 6 évesen levelet írt a Télapónak, h légpuskát szeretne karácsonyra, becsszó, h nagyon vigyázni fog vele. A Télapó visszaírt, és megjegyezte, tud róla, h a haver pont az idén nyáron törte be Frici fejét a hintánál egy fél B30-as téglával, így biztos benne, h a légpuskából is csak baj lenne. :) Szóval nem kapott.

decoati 2009.05.04. 20:06:45

jaj na ezaz, extrém sport: az egyik srácot ha felidegesítettük, az rögtön keresett egy féltéglát. Így aztán igazi csapatsporttá vált őt piszkálni, és visítva szétrebbenni mikor céloz.

nina2000 2009.05.04. 20:38:13

Gyerekek a sok ismerős sztori mellett, csak egy nagyon dúúúúvát....khmmm...."disznó"perzselés: elhagyott kavicsbánya+tábortűz+kisméretű tábori PBpalack ( a disznó ).......ugye, van fantáziátok a folytatásra :)))

nina2000 2009.05.04. 20:39:20

...ja és régebben barlangászkodtam is....így a karbiddal is volt néhány kellemes piromán sztorim :)))

mocc 2009.05.04. 20:49:13

Rmélem, még időben vagyunk és senki nem tolta az arcába a szifonpatront!!! Mert az szén dioxid, azzal nem játszunk! A habszifon patronból egyet-kettőt szokás becsavarni stílusosan a habszifonos üvegbe,azt lehet szipuzgatni. Igazi atombomba az agysetjeidnek ez is, de még mindíg nem olyan vészes mint a sima szifonpatron :))) Bár ezt a Kocka meg a haverjai Tardán biztos vágják, hiszen minden vidéki bulin előkerül a szifonos üveg, ha már elfogyott a pia meg a zöld :)

2009.05.04. 22:12:24

Jut eszembe, mi még a tesiórát is igyekeztünk kicsit feljavítani. Feladat: elszaladni a matrachoz, egy könnyed bukfenc, abból szépen felállni, majd visszaszaladni a sor végére. Na most akkor ment a Maláj tigris nevű szappanopera, nem tudom, ki mennyire emlékszik, egyik híres jelenetében a főhős egy támadásra lendülő tigrisnek gyönyörű ívben beugrik a hasa alá, és ha jól emlékszem kukrival kibelezi szegényt lendületből, aztán egy szép szaltóval jön ki az ugrásból.
Sorra kerül ugye az osztály tréfamestere, bukfenc helyett hasonlót akar produkálni, az ugrás gyönyörűre sikerül, az összhatást csak kicsit rontja, hogy Sandokan nem tele pofán landolt a végén, bár ez még a 30 centis szőnyeg miatt nem is lett volna baj, viszont a gyerek feje úgy bicsaklott el, hogy az állkapcsa eltörte kulcscsontját. :(

Meg szegény tanárokról se feledkezzünk meg: iskolánk egy oszlopos nevelője autóbalesetnél – frontális ütközés, az egyik sérült a hátsó ülésről repült ki a szélvédőn keresztül- nyújtott elsősegélyt, a nyílt hasi sérülést úgy látta el, hogy a kiérkező mentőorvos meg is kérdezte, csak nem traumatológus szakorvos? Tanarunk zavartan mentegetőzött, hogy ugyan, ő csak az x iskolában a negyedikesek napközis tanárja. A mentőorvos csak annyit mondott, h köszönöm, nincs több kérdésem. :D Szóval volt hírünk, így visszagondolva kurva jó, hogy akkoriban nem volt MTV meg Jackass, belegondolni is rossz… :(

Zsákos Frodó 2009.05.04. 22:16:39

1. Sütőporos bomba volt már? Kindertojás "sárgája" sütőpor, ecet.
2. Kisebb testvér elásása a homokozóban?
3. Kisebb testvérnek bemesélni, hogy a másik szobában tigrisek vannak, aztán röhögni, mikor már 3. napja nem hajlandó kijönni?
4. Kisebb testvérnek bemesélni, hogy macskakajából van az ebéd, és röhögni, mikor már 3. napja nem eszik? (Mikor kiderült olyat kaptam... még most is fáj)
5. darázsfészek megküldése ecettel + hipóval (pillanatnyilag jó ötletnek tűnt) majd eszeveszett rohanás?
6."Dehogynem merem" alapon giliszta evés?

Peter Faith · http://peterfaith.blog.hu 2009.05.04. 22:51:16

Szálkás Ati megnézte a Jégveledet és úgy döntött a bob az kurva jó móka, de bazmeg augusztus van, mi legyen baszassuk a gördeszkával. Fel a normafára, minimális légellenálás miatt kevés ruci, csecsemőpóz a deszkán ahogy kell, gyorsulás lefelé a 45 százalékos lejtőn. 21 buszt úgy hagyta ott, mintha állt volna, a buszvezető meg dörzsőlte a szemét mert ekkor állatot ritkán lát arrafelé. Aztán az Orbántérnél valamelyik elényitotta a kocsi ajtaját, hát a rokusban nem a vállán vitte a deszkát, mint a jamaikaiak a bobot.
Kémia órán ami maradandó volt:
Dj olimpián Dj Budai nyert, aki destruktivan élte ezt meg és felgyújotta lemezjátszóit. Ezen felbuzdúlva Dávid barátom mögöttem, egy 35 perces szettet a kémia órán hasonlóképp zárt, denaturált szesz végig a padon, aztán már csak a sátáni kacajt hallotta Gizi néni.
A másik poén amint csináltunk, denaturált szesz kiöntöttük a terem elé, jött az emnines kisribi, alábasztunk egy gyufát, belobbant mint a kurvaisten, aztán röhögtünk, hogy milyen faszán csak a lába látszik a sötét folyosón ahogy rohant a budira.

Peter Faith · http://peterfaith.blog.hu 2009.05.04. 22:52:48

peterfaith.blog.hu baszassátok gyerekek

v v j 2009.05.04. 23:00:57

Ehheh... HILTI töltények az 50-es villamos sínjén, este egy dobozzal rápakolás, majd mellékutcából sorozatlövés-hallgatás :-)

Hipermangán királyság, maga fejleszti az oxigént az égéskor, egy doboznyi összekeverve egy tasak összetört csillagszóró-porral, és persze sok doboznyi gyufafejjel... :-)

Aztán lájtosabbaknak a kindertojás műanyag tojásába ecet és sütőpor, persze zárt térben az igazi.

Továbbá a körbeszigszalagozott gyufásdoboz, persze a fejekhez odaszorítva egy másik gyufásdoboz dörzsis oldala, és F erővel földhözbaszva...

naavii 2009.05.04. 23:49:55

6 éves koromban én is többször bemásztam egy ilyen betoncsőbe, ami volt vagy 20 méter hosszú, meg kb. 40 cm átmérőjű, annyi nehezítéssel, hogy már be volt építve és fölötte volt egy komplett utcakereszteződés, leaszfaltozva, minden. Szóval az én kedvemér' alighanem nem bontották volna fel az utat; ha akkor megszorulok, valószínűleg a kutya se jött volna rá, hol vagyok.

Egyszer félúton meggondoltam magam, gondoltam, visszamászok, de nem ám farral, ááá: a térdeim közé kaptam a fejem, előrebukfenc, aszt' meg is fordultam. Persze fílinges volt egy pillanatra megállni és érezni, hogy lüktet a vér az agyamban meg hogy zúgnak a teherautók a fejem felett.

Ennek emlékére pár éve elballagtam a csőhöz, de már a látványától rosszul lettem: ma 1,80 magas vagyok és 99 kiló. Á, mindegy.

naavii 2009.05.04. 23:52:59

@v v j: "Továbbá a körbeszigszalagozott gyufásdoboz, persze a fejekhez odaszorítva egy másik gyufásdoboz dörzsis oldala, és F erővel földhözbaszva..."

ÁÁÁ, megvolt nekem is! Abban az időben hiánycikk volt a jó szigszalag; kaptunk is méretes atyai seggberúgásokat, mikor egy unalmas vasárnap délután nullára írtuk az egész készletet.

dellike 2009.05.05. 01:11:24

@Dreamair: de amúgy igy kell ám gyereket nevelni, az biztos. nem rohanni h jajszegénykisfiam. a mi időnkben még pofont adtak, talán ezért lettünk ilyen ellenállóak:)

feltételes reflex 2009.05.05. 01:23:49

Tarda Extreme; ez kész, öcsém.

amúgy egyre inkább kezdesz haikusodni, Nathanp, ami -nekem, legalábbis- tetszetős.

dellike 2009.05.05. 02:00:09

ez a post a kommentjeivel együtt halálos adag:)

Jim 2009.05.05. 08:07:39

@ssüni: inkább habszifon-patront...:) egyébként persze, nem olyan rossz az:)

Jim 2009.05.05. 08:11:51

@v v j: vazeg, a legjobb kísérleti alapanyag volt a csillagszóró-darálék!

golyo1974 2009.05.05. 08:47:22

Azt vigyorgom, lassan elleszünk itt, csináljuk magunknak a mókát, post már nem is kell :-)))

golyo1974 2009.05.05. 08:59:05

HÉtvégétől lehet pólót venni most olvastam :-))

jimaymay 2009.05.05. 09:29:56

de nehogy megin az legyen, hogy ma sincs post, mert különben kénytelen leszek szöges kerekű gördeszkával olizni nathanp melkasán :-)

-Feco- (törölt) 2009.05.05. 10:05:52

@Zsákos Frodó: nabazdmeg befostam ezen...
Mi az öcsémmel pisztollyal lőttük egymást, volt valami fasza kis öntöltős sárga bizbaszos, 10 skuló ment a 'tárba', a nappaliban toltuk, olyan kommandósbukfencet küldtem hogy ne találjon el, hogy anyám padlóvázája darabokra tört. Próbáltuk pillanatragasztóval összerakni, hátha nem tűnik fel (gondolhatod, úgy nézett ki mintha most hozták volna valami baszott görög ásatásról), aztán még azért is kaptunk, mert sikerült hozzáragasztani a padlószőnyeghez...

Tungus 2009.05.05. 10:53:58

Kissé túlkoros 17-18 voltam mikor Szásáék hazamentek. Az utolsó másfél évben eladtak azok mindent ami mozdítható volt, az utolsó félévben meg azt is ami le volt betonozva.

A legjobb vétel a füstbomba volt, amivel fél órára megbénítottuk Kecskemét egyik fő kereszteződését, a Budai kaput. A helyi lap, a Petőfi Népe még irt is róla, sokáig el volt téve a cikk.
A gyújtórakétával meg sikerült felgyújtani a vízmű erdejét. Korrekt gyerekek voltunk, mivel mire kiérkeztek a lánglovagok eloltottuk mi.

loláb 2009.05.05. 10:57:30

@Audi Achtzig:
"7. Másik BMX követése, gumik összeérintése hogy zümmögjön"

Mi ezt kerékpörköltnek hívtuk.

Miss Marple 2009.05.05. 11:17:37

A Szülők és tanárok alaptanfolyama című tankönyvünk szöveggyűjteményét olvashatják. Kivert a hideg veríték.

Most megyek és mind a négyet beadom a lelencbe, faszom fog itt idegeskedni még tizenöt évig. Baszod.

Dreamair 2009.05.05. 11:20:41

@loláb: zümmögtetés nekünk is volt, de mi ezt semminek nem neveztük. Viszont ha a követett egyén rárántott a kormányra minek következtében iszonyat perecelés történt azonnal, vagy gyengébb kormányrúd esetén a kormányrúd teljes elfordulás. Ilyenkor csak a kiscsákó ügyességén múlott, hogy tudott-e egyenesen menni kanyarodó kormánnyal

Mourinho már nem a király 2009.05.05. 11:25:34

Új poszt kéne! :)
Ja és üveg gyár lerakatának megdobálása megvolt? :D

golyo1974 2009.05.05. 11:36:35

@Miss Marple: Ezen mekkorát röhögtem :-)) Én ott dolgozom, várom őket!!!

Levcso 2009.05.05. 11:51:53

Nathanp, igazi lavinát indítottál el...köszi mindenkinek az emlékek felelevenítését...lehet nyitok egy gyerekcsiny.blog.hu -t....:D

Nekem is megvoltak ezek, bár a robbantgatás az megállt a szigszallagos gyufánál.

Megvan valakinek a "dömper"? Egy ilyen nagy(obb) műanyag billencs, amibe bele tudtunk ülni...na öcsémmel úgy zúztunk a fák között lefelé...
Bringával meg kaszkadőrőset játszottunk...egy kamerázott a kezével, a többiek fasza eséseket meg összemenéseket mutattak be.
A váltóra lenézős, kormány oszlopban megakadós, előre szaltós, pillantra eszméletvesztős is megvolt.
Később, olyan 13-14 felé valamelyik idősebb srác szerzett egy MZ-t vagy Simpson-t..nem tudom...nem lettem motoros, mert akkor kipróbáltam és a fekvőrendőrön megijedve fékezés helyett a rárántottam a gázkarra és "kiugrattam" a keresztutcába...szerencsére nem volt forgalmas...
Gipszről meg az jutott eszembe, amikor valami fárol leestem és eltört a csuklóm, begipszelték az alkarom. Persze nem voltam nyugton utána se és amikor visszamentünk kontrollra, mondták, hogy nem forrt össze és begipszeltek vállig...:)

loláb 2009.05.05. 12:26:17

Ja, meg a kedvencem: a ház elötti kiserdőben állandóan bunkereket építettünk, volt vagy nyolc darab szertszét. Az egyik egy mocsaras, lápos területen volt, azt úgy körbe csapdáztuk, drótakadályokkal, meg felcsapódó faágakkal, hogy csak na. Egyszer elvittük az egyik srácot, megmutatni neki a bunkert, persze mondtuk, hogy nyugodtan menjen előre:)

Zsákos Frodó 2009.05.05. 12:36:40

@-Feco-: Hiába, nagytestvérnek lenni komoly, felelősségteljes feladat! Azért gondolom gondolkodás nélkül az öcsédre fogtad a váza dolgot. Azért az én öcsémet se kell félteni... egyszer 2 négyzetméteres darabon kajakra leszedte a tapétát nagyanyánknál, aztán azt mondta, hogy "beleakadt a keze". Egyszer meg levágta ollóval a legjobb gatyájának a szárát, mert épp Robin Hood volt vagy már nemtom, azzal magyarázta, hogy "ráesett az olló". Egyszer meg olyat vetített hogy megtámadták a nindzsák meg minden, mert tiszta vér volt, közbe kiderült, hogy csak basztatta a kutyát, mikor az evett...

Narigón 2009.05.05. 13:04:15

@Levcso: Ja, a dömper ("dömpi") nagyon állat volt, nekem kettő is volt, egy zöld meg egy fáradtrózsaszín billencses. Itt Budán, a meredek utcákon remekül lehetett száguldozni velük, igaz akkoriban - a nyócvanas évek elején - még alig jártak autók errefelé.

jimaymay 2009.05.05. 13:07:35

megint nics új post. nem lesz ez így jó, nati ! :-)

és idősebb kori (16-20) kissé bebaszarintva jackass-kedések ?
záraás után örsön bugáztunk egy bevásárlókocsit és az IKEA mélyparkoló-bejáratánál ugye ahogy le volt eresztve a fémlemez, valaki be a bevásárlókocsiba, másik kettő meg izomból nekitolja a lejtőn. egyszer rosszul löktük meg havert és az oldalflhoz közelített 1000-rel. kitette a kezét, hogy kormányozzon. szilánkosra tört :-)

irodai gurulós-székbe valaki felül, felhúzza a térdét (mindezt persze a lépcső tetején) majd a másik mögéáll és izomból belerúg, hogy a szék (és benne a paraszt) lebucskázzon a lépcsőn. az a jani, aki minél később teszi le a lábát. hát itt is tört ez-az. ugyan nem l'oréal, de asszem ezeket a sérülésekéet megérdemeltük :-)

regisztráltam · http://href.hu/x/cdde 2009.05.05. 13:11:00

bazzz+ lemaradt a többi már nem írom újra.
csak annyit, ha Evil Knievel látott volna minket mi lettünk volna a példaképe, az kurvaélet

-Feco- (törölt) 2009.05.05. 13:21:29

@loláb: nálunk a lakótelepen a két ház közötti játszótéren volt vagy 8 db félkoríves mászóka egymás mellett, karácsony után a kihajigált fenyőkből építettünk bunkert, meg befedtük még homokkal a tetejét. Aztán persze mire kiszáradt az összes fa, a fasznak volt kedve elvinni őket a kukához, valamelyik észlény úgy döntött egyszerűbb meggyújtani, a festés a mászókáról leégett a gecibe, a 3. emeletig égett minden szar, az űrhajómászóka deszka talapzata meg a mókusfuttató is leégett a gecibe, mehettünk a másik játszótérre, mert ezt azóta sem csinálták meg (eltelt vagy 25 év)...

Dreamair 2009.05.05. 13:25:37

@regisztráltam: persze hogy megvan...apám faszásul felújította. még lámpa is volt benne ami lapos elemről működött. aztán kezdtük az öcsémmel kinőni.. a végén már nem fért bele a lábunk..oldalt kilógat, a másik meg tolta...aztán egy erősebb rendőrkanyarban mercis lett az első kerék. Értsd, kidőlt, mint a merciknek

Posztoló Péter 2009.05.05. 13:41:41

Rakéta gyufából? 3 gyufát összerakás alufóliával körbetekerés szorosan a fejüknél, még gyufaméreggel tuningolás. Beleállítás a gyufásdoboz szélébe és gyufával melegítés a felső végén az alufóliánál. 5-6 méterre repülés, tanár haját felgyújtás, igazgatóhoz menés, de rá se baszás, mert már faszfájás, 89 ősz levés.

Posztoló Péter 2009.05.05. 13:48:36

petárda bedobálás gumicsizmába, aztán tartás, mint a pisztolyt. Egyszer kanócos petárda beledobás, gmcs felrobbanás, kéz szarráégés, egy hónapig nem érzés fájdalmat.

Teasing Angel 2009.05.05. 13:59:50

nahát, fiúk
látom elkél itt az (őr)angyalság

Dreamair 2009.05.05. 14:02:37

@Teasing Angel: nem csak az..már egy új poszt is elkélne

Teasing Angel 2009.05.05. 14:07:13

@Dreamair: latba vessem az égi befolyásomat? :P

Dreamair 2009.05.05. 14:10:21

@Teasing Angel: inkább szólj nathanpnak:)))

Teasing Angel 2009.05.05. 14:13:08

@Dreamair:

nathanp, itt teasing angel. hallasz ott lent?
várják az emberek az új posztot.
holnapra megy?

Dreamair 2009.05.05. 14:14:56

@Teasing Angel: ott lent? hmm...mióta vagy angyalka? és hol a szárnyad?

Teasing Angel 2009.05.05. 14:18:18

@Dreamair: hol lenne? a hátamon. persze a látogatásaim alkalmával elrejtem, mivel kerülöm a feltűnést;)
(ez amúgy is cég-policy)

Dreamair 2009.05.05. 14:20:25

@Teasing Angel: és hogy ihat egy angyal MVJ-t? az nem tiltott dolog az Úr országában

Teasing Angel 2009.05.05. 14:23:02

@Dreamair: nem is vállaltam be...
jájjj, szétoffoljuk ezt a kis a jó kis visszaemlékezős posztot, mindenkitől elnézést:P

valint 2009.05.05. 14:43:22

mi is rendszeresen nyomtuk a pirót, majd az egyik alkalommal tartottam a gyufát, a haver pedig szemből ráküldte a csavarlazítót
full leégett elől a hajam, de ilyen frizkóval nem mertem hazamenni, így kitaláltuk, hogy vágjunk le belőle egy kicsit
zseniális ötletünket azzal tudtuk tetézni, hogy olló hiányában széttört sörösüvegszilánkkal igazították ki a lelkes cimborák a frufrumat
mikor végeztünk, úgy nézett ki a hajam mint az öltözetőskatonáknak volt, ilyen cikkcakk frufru
aznap nem volt otthon tapsvihar

v v j 2009.05.05. 14:44:54

@Muki77: Én olyat ismertem, hogy a golyóstoll aljába a rugó dróttal berögzít, majd 3 gyufaszál betol, a fejméret miatt megszorul,, ám a heveny oxidáció hatására kilövődik a rugó által. Mivel nem mindegyik toll alja volt jó méret, a sarki ápiszos hamar túladott a megfelelő méretű tollakon, mi meg bringával a mellékutcákban heveny kergetőzés és tűzharc vívását valósítottuk meg.

mocc 2009.05.05. 15:15:12

Gyümölcslopás(értsd: gyerekfalka játék közben megéhezik, gyümölcsfát lelegelik), fáról vihargyorsan lemászás/leugrás, gazda elől menekülés, közben teli szájjal+zsebbel röhögés megvan? A bringás cuccok nálunk is mentek, kedvencem volt az egymás cipelése a vázon földúton, lejtőn, meg a fék nélkül lejtőn robogásból ki tudja bevenni a kanyart a kavicsos útra fék nélkül és nem csúszik be a hasán a kavicsokon a csalánosba. Ezt mondjuk ritkán koronázta siker, meredek vót a lejtő, éles a kanyar és qrva magasra nőtt a csalán...

Miss Marple 2009.05.05. 15:51:48

Ilyen sokan olvasák itt az Ásés blogot, vagy csak ráéreztetek?

RETROPETI 2009.05.05. 16:05:55

@Miss Marple: ásés blognak alapnak levés, még freewebes korból ismerés. :-)

qsecofr 2009.05.05. 16:08:31

ÓÓóóó fákkkkk. Nekem csak olyan emlékeim vannak, hogy biciklivel váltónézés azt kispolszkiba csapódás....
Ruszki kempinggel állandóan láncleesés, vázkettétőrés.... Rulez.

Ja és 13 évesen az összes patikából megvettük a salétromot otthon volt kénlap, faszenet meg csináltunk azt mehet a puskapor. Csak az a baj, hogy aq gyógyszertári salétrom nem volt olyan gyors reakciós mint a "jó" salétrom így kellett némi aluminium por... íróasztal sikeresen fel lett gyújtva :D

Most megint inni kell egy MVJ-t hogy jöjjön post? :DD:D:D:D:D

Dreamair 2009.05.05. 16:19:38

@qsecofr: én már most nem fogadok semmire.

jimaymay 2009.05.05. 16:46:22

fogaggyunk, hogy csak holnap lesz post. egyre lazább lesz a csávó. nati-nati :-)

qsecofr 2009.05.05. 19:04:57

@Dreamair: én se mert annyit fogunk inni, hogy sose fogunk kijózanodni :DDDD

De reménykedjünk, hogy azért nem volt ma poszt, mert holnap 2 lesz :DDDDDDDD
Vagy tévedek?

nathanp, ha így nyomod tovább akkor nem csináltatok nathanp for prezident pólót :DDDDD

baszod

champ76 2009.05.06. 07:48:27

nem értem miért méltatlankodtok?Neki is jár egy kis nyugi!most biztos a Panóba nyomatja a sok ingyenpiát a rengeteg reklámért(pólók,állandó posztszereplés,baszomfasz...)

qsecofr 2009.05.06. 08:24:10

@champ76: Nem méltatlankodunk, csak finoman jelezzük(presszionáljuk-figyelitek milyen szavakat ismerek...), hogy tolja neki. De ő pontosan tudja, hogy ezt magának köszönheti :DDDDDDD

Mokele-Mbembe 2009.05.06. 08:35:01

Én is csak finoman jelezném, hogy új posztot nekem, baszod!

champ76 2009.05.06. 08:46:26

@qsecofr: tudásod elismerve!én sok idegen szót nem ismerek(pl qsecofr:))amúgy teljesen egyetértek:MILESZMÁ'??

qsecofr 2009.05.06. 09:20:48

@champ76: Kösz! :) Annyit tudok mondani: Just keep waiting :DDDDDDDDDDDDDD

szcsongor 2009.05.06. 15:08:34

@Narigón:
na akkor faszan felfedeztetek magatoknak a termitreakciot, asszem ennel exotermebb kemiai reakcio nincs is, veszelyes moka jatszani vele :)

hobbijógi 2009.05.12. 15:34:14

Volt egy műanyag ejtőernyős babánk kis nejlon ejtőernyővel a hátán, a bábut fel lehetett tölteni vízzel, hogy jobban tudjon manőverezni. Azt dobálgatta egyikőnk a 11. emeletes panelház tetejéről, a másik meg lentről nézte, aztán felvitte...a másik újból ledobta...ezt megunva vízzel töltött zacskókat dobáltunk a tetőről a járdára és röhögtünk, amikor megijedtek az emberek.
Sokfajta színes zsírkrétát kihegyeztünk amíg egy csomó színes morzsalék összegyűlt: ez volt a "baszópor", ha valakinek odaszórtad az asztalára, "garantáltan" elkezdett csajokat/fiúkat hajkurászni (alsó tagozatban...)
A semmi radírozása órákig majd az összegyűlt radírmorzsalék másik hajába öntése...
Technokollal tenyér összeragasztása, majd óvatosan széthúzás hogy nagy ragasztódarabokat lehessen lehúzni egyben.
Olvadt gyertya kézre öntése szintén nagy megdermedő darabok lehúzása céljából.
Aceton tenyérbe öntése a fürdőkád felett majd meggyújtása, "baszki tényleg nem érzem hogy ég..."
Lakótelepi bandákkal kertvárosba járni szedret, ringlót, cseresznyét lopni, mikor minek volt a szezonja...
Beton ping-pong asztalon "érintős" játék: 8-10 barom fenn nyomorog és sikongat az asztal tetején, egy alámászik, és váratlanul valamelyik oldalon feljön és megpróbálja megérinteni valamelyik barom lábát, aki aztán lemászik az asztal alá...
Láncos hinta bepörgetése...
Láncos hinta átdobása többször a rúdon, hogy magasabban legyen az ülése, mert mi már nagyok vagyunk...
Panel lépcsőházban ki tud egyszerre több lépcsőt átugrani... ki tud egyszerre egy fél emeletet ugrani...
Csúzdán egyvalaki kapaszkodik a peremen, a többiek alatta átcsúsznak...
Télen a szánkózódombon seggen csúszás amíg ki nem lukad a farmer...
Akácvirág, papsajt szedése és fogyasztása levelestül, rovarostul...
A fiatalságunk, basszus :-)))

hobbijógi 2009.05.12. 15:39:05

Még kettőt feltétlenül le kell írnom:
- közeli fáról csúzdára való átugrás kipróbálása (nyílt kartörés lett belőle)
- egyik hajtja a bmx-et a másik a kormányon ül és navigál, mivel nem látni tőle: jobbról jön egy zsiguli de még átérünk előtte... nem értünk át ("kurva kölykök, nem fogok miattatok börtönben megrohadni" és néhány pofon kiosztása a bmx-banditáknak :-))

AP! (törölt) 2009.05.13. 23:49:45

bazmeg, 10 napja valahogy nem olvastam tardát (5 napig itthon se voltam) de most is abbahagyom inkább, mert konkrétan folynak a könnyeim, telipofára, de komolyan.

pedig csak addig jutottam, hogy "jött egy kis K1 a faterral a konyhában, a kék-zöld-sárga sarokban a kis gyíkokkal."

majd holnap, kevésbé fáradtan, mert nem látok a könnyektől.

Teasing Angel 2009.05.14. 06:17:10

@anyadnak_palankot: pedig most jönnek a legjobbak! folytasd csak.
100as zsepi alap, ha sírvaröhögős vagy

dobzse.laci 2009.05.20. 14:08:32

Sírva röhögök.
ON 1976-ban nem tudom hogy a 'csába volt riasztója vkinek, de egy kőbányai lakótelepen a gy gyönyörű bézsfos színű ezerkecskén volt. Véletlen (télleg!) nekiesés után atlétatrikó kirohanás: BAsjhgwuevbahfg HGSDUAZf @ä.
Király volt utána dísztárcsára egyérintőzni, majd skera.
Méghogy wellness hétvége:) nyihihi

papugaja 2009.06.15. 13:46:24

Mászókafogó, lépcsőházi fogó. Kitört fogak, ujjficamok, púpok, plezúrok.
Tollaslabdázás tollaslabdával, aztán kaviccsal, paradicsommal, végül tojással.
Kommandózás az épülő gázvezeték árkában.
Bunker építés.
Fáról homokba ugrálás.
Láb a kormányon, kéz elenged - ú mekkora zakók voltak!
Sréjan keresztező vizes vasúti sínen perecelés megcsúszó első kerék okán...
Kavicsok a sínre - olyan lebaszt azóta sem kaptam.
Betonfalhoz állított, égő gyertyával megtámogatott teli öngyújtó szétcsúzlizása.
süti beállítások módosítása