Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Figyelem! Ezt a posztot Modor Tibi írta, tehát a Tardai történetekhez mind stílusában, mind tartalmában csak érintőlegesen kapcsolódik.

-...figyelsz, buziasszony, vagy már megint a heréidet morzsolgatod?

-Ja, bocs, nem, csak koncentráltam. A Ricsike az Armand lakótársa volt Angliában, a románokkal táncoló?

-Az, na azért. Pontosan, de nem egyszerű lakótárs: egy penészes, szigetelés nélküli viktoriánus ház konyhájában románultak ketten. Bent a nagyszobában lakott a Liviu meg a Catalin, aki amúgy fiú, a szófát is kiadták persze ágyrajárónak - ez a két állat pedig kapott valami priccset, és ott hédereltek a tűzhely mellett. Voltam náluk egy párszor: ekkora lepratelepet még nem látott a világ, bazmeg. Hagymaszag a mosdatlan, izzadó testekkel elegyítve, cigarettafüst az olcsó cujkák illatával, a penésztől barnászöld pöttyös zuhanyfüggöny, a zuhanytálcában sár, kacskaringós szőrszálak és cipőtalp-nyomok.

A Ricsikével még véletlenül futottak össze: egy pubban volt pohárszedő, aztán az Armand éppen oda vitte aktuális vágyainak tárgyát, valami  szlovák pinát, a Dagmart - meghívta a csajt kábé 8 Smirnoff Ice-ra, de az meg lépett este 10-kor egy olasz dzsordzsóval szórakozni. Ekkor elegyedtek szóba ezek a parasztok - az Armand kétségbeesetten próbált egy másik, magyar nőt egy sör erejéig még lehívni a kocsmába, de az persze nem jött, lett viszont helyette Ricsike. Nem mondod geci, magyar vagy, hát én is, Ricsöd vagyok, itt dolgozok már vagy két hónapja, heti 300 font, a rentre meg a billekre bőven elég.

Ricsikét még 3 testvérével együtt vette magához egy szektás nevelőcsalád a már meglévő négy gyerek mellé. A nevelőfater főpap is volt az egyházban vagy hasonló, ennek jegyében a fiúkat szíjjal verte, a lányokat fogdosta. Rihárdunk is jó korán lelépett a gecibe persze.

Megjárta Észak-Dublint, most Londonban van, de máris a kanadai vízumra áhítozik, sok magyar és román haverjával egyetemben. A lényeg, hogy minél könnyebben lehessen az államon élősködni. Még nem döntötte el, hogy buziként vagy cigányként kér-e majd menekültstátuszt Kanadában, de mindkettőt elég meggyőzően elő tudja adni. Pár évig majd járatják közben mindenféle felzárkóztató tanfolyamra, a legrosszabb esetben meg majd hazatoloncolják utána.

Na de túlságosan eltértem a tárgytól. Az Armand mindig anyázott, mert a Ricsike kinézete meg öltözéke miatt sose engedték be őket a bouncerek a pubokba. A gyerek deszkásnak vallja magát: folyton CCCP márkájú kapucnis felsőkben meg bő gatyákban járkál büszkén, megcelluxozott szárú szemüveget hord kis szakmunkásszakállal meg DDR-bajuszkával. Romló feketedő fogairól az álomszagot reggelente egy kávéval és egy cigivel tünteti el, egyszóval nem is áll vele szóba normális nő, leszámítva pár jobb életre vágyó távol-keleti bulát, akiket az MSN-en próbál mindig összeszedni.

Legjobb húzása egy pesti félvér pina volt: a Ricsike lebeszélt vele egy randevút, és gondolta, megmutatja, milyen egy igazi gáláns úriember. Külön ezért hazarepült, bérelt 2 órára egy gecinagy fehér limuzint, asztalt a Gundelba, és felvette a ballagási öltönyét. Mondanom se kell, hogy a nigró csajszinak nyoma se volt, telefonja meg mintha sose lett volna. Ricsike gondolta, azért nem hagyja veszni a limuzinért kicsengetett 40 forintot: vett a Reál Pontban egy üveg Malibut, és krúzolt egyet a városban egyedül szivarozgatva, mint valami nagyvilági bohém alak. Biztos élvezte.

Nem egy sikersztori a faszi amúgy sem: aki csak tudta, lehúzta valamivel. Volt, hogy az Armanddal megbeszéltek valami közös főzőcskézést, na erre Ricsike sehol, telefonja kikapcsolva. Utólag kiderült, hogy a Ricsike inkább a Liviukékkal ment miccsezni, de bekamuzták neki, hogy a Catalint valami ügyért lecsukták, és csak 2000 font óvadékért helyezik szabadlábra. Mondani se kell, Ricsike osztotta a kottát azonnal, a Catalin is előkerült, a pénz meg soha többet.

Persze megér ennyit egy jóbarát, sőt, még többet is.

-Alap. És mit csinál most ez a Ricsike?

-Régi álmát próbálja megvalósítani: magyar éttermet nyitni Londonban. A pénz egy része már megvolt, az üzlettársak nemkülönben. Gondolom, kitaláltad, hogy a társak elég sietősen távoztak Richárdunk összekuporgatott húszezer fontjával. Talán vígasztalja a tudat, hogy közben romlott a sterling is. Nem adta fel. Meg állítólag a másik haverja, a Miron fog neki keríteni szolgálólányt Craiovából 4000 fontért, már katalógust is hozott neki. Az előleget persze rögtön beszedte a simlis bocskoros.

-Nem egyszerű, geci. Meg kéne nyerni társnak ezt a gyereket.

-Á, nekem már nem hisz. Szerinted a kettes golfot miből vettem?

A bejegyzés trackback címe:

https://tarda.blog.hu/api/trackback/id/tr1001034388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mitya Ivanov 2009.04.01. 09:39:24

na ez jó volt és a figyelmeztetés is az elején. így biztos nem lesz fikázás.

azt mondjukk nem értem, hogy ha ennyiszer lehúzzák a ricsikét, akkor elég gazdag lehetett. És londonban él, de msn-en pestre beszél meg nigró csajokkal randevút?:) hülye ez?

Jim 2009.04.01. 09:41:34

Mocskos oláh parasztok:)

Viszont nem megy rosszul ricsikének, ha heti 300-at akaszt, és abból van összekuporgatott 20 000-je, két hónap alatt, meg a többi ide oda kölcsönadott lóvé, szóval tuti van valami kis másodállás, he?

Mitya Ivanov 2009.04.01. 09:46:23

ricsike egy bulandzsiu és biztos jól megy neki a Traffalgaron:)

tomi888 2009.04.01. 10:17:12

Jaja, nem all ossze mindenhol teljesen a tortenet, de azert jo:)

hotten totta 2009.04.01. 10:43:28

:-))
Ott volt a sztori, gr.

"ekkora lepratelepet még nem látott a világ, bazmeg. Hagymaszag a mosdatlan, izzadó testekkel elegyítve, cigarettafüst az olcsó cujkák illatával, a penésztől barnászöld pöttyös zuhanyfüggöny, a zuhanytálcában sár, kacskaringós szőrszálak és cipőtalp-nyomok."

Na, én bakker láttam különbet is. Antoan és Faruk, két gambiai arc, akik amúgy jó csókák, mondták, hogy egy korrekt kecót bérelnek Putney-ban, ami amúgy egy kibulizott Council flat, a rent is fika.

Na amikor benéztem hozzájuk, kezdtem megvilágosodni, hogy mi is az a Fekete-Afrika. Egy forráshiányos mozambiki lepratelep ahhoz képest Svarcvald Klinikának tűnt, baszod alásan. Szinte szabad szemmel láttam a rohamtempóban osztódó ebola vírusokat.

Mindez a múlt évezred végén, EU tagságunk előtt történt. Nem volt még dugig London büszke városa magunkfajta K-Eus lézengő white trash-el. Ott volt bőven a saját nemzetközösségi dzsuvájuk. Persze ők még most is ott vannak,így hülye gyerek Tivadar Makóról meg Jirzi Gdanskból hiába megy az egy szál faszával angolt tanulni, garant, hogy olyan law budget közegbe kerül, ahol legfeljebb az urduját fejlszetheti.

Ez a Gambia meg Új-Zéland nekem tiszta egy rejtély. G-nek vagy fél milla a lakossága, a kiwik is jó ha vannak 5 millióian, mégis tele van velük London.

Gondolom Új-zélandon otthon maradt Joe bácsi, hogy este beterelje a birkákat, a többiek meg coki túl az óperencián, túl a tengeren.

Mokele-Mbembe 2009.04.01. 10:44:34

@Jim: Nem két hónap alatt lett húszezre, annyi ideje mos poharat ott a kricsmiben... Ricsike száztíz éves, lassan szedte össze a pénzét. Vagy bankigazgató volt, csak most válság van a szektorban...

DrJohnson 2009.04.01. 10:55:48

Hogyha Ricsike a heti 300 fontjából 100 fontot félre tud tenni, akkor 20000 font összegyűlik 4 év alatt. Különben meg lehet, hogy csinált időnként jobban fizető alkalmi melókat.

doondee 2009.04.01. 11:00:19

Lassacskán tévednek hazafelé idegenbe szakadt hazánkfiai,akik elhitték,hogy arrafelé a bab is hús.
Volt akinek ki kellet utalni a hazaúti fapados repjegy árát,hogy egyáltalán jöhessen.
Aztán most itthon nem találják a helyüket a világlátottak,mert megragadtak az öt év előtti állapotokban,a világ meg elment mellettük.
Nem baj,egy se BAR listás,legalább még van aki kap hitelt.

Themuezzin · https://sites.google.com/site/mybookspages/ 2009.04.01. 12:18:54

@doondee: persze, amig szakma es nyelvtudas nelkul jonnek ki az emberek, csodara varva, a mar kint levok meg atverik oket, addig ez magatol ertetodo...

hoel 2009.04.01. 12:19:39

Jön fel a Modor Tibi mint a bányából a feketeszén.:D

Silent Bob 2009.04.01. 12:25:57

@Themuezzin: "a mar kint levok meg atverik oket, addig ez magatol ertetodo..."

Na, ez mondjuk gyönyörű, ezt is csak a magyarok csinálják egymással, tapasztalataim szerint...

gamtab (törölt) 2009.04.01. 12:29:25

Nem tudom hol dolgozott a csavo,de £300 poharleszedeser egy kicsit sok.Lehet makja volt mindegy.

Fucking foreginers.

hehe

petyace 2009.04.01. 12:53:48

@Silent Bob: "Na, ez mondjuk gyönyörű, ezt is csak a magyarok csinálják egymással, tapasztalataim szerint..."

ha ez megnyugtat, mindenki csinálja mindenkivel, nem magyar specialitás. akivel meg lehet, azzal meg is csinálják, nemtől, fajtól, világnézettől és vallástól függetlenül...

Silent Bob 2009.04.01. 13:08:57

@petyace: Úgy látszik tényleg begyűrűzött a válság. :)
2002-2003-ban voltam kint pár hónapot és akkor legendás volt, hogy mindenki összetart csak mi húzzuk le egymást. A tapasztalat is ezt mutatta.

Cshoobee 2009.04.01. 13:14:15

:)

teljesen eletszagu a dolog, Erdelyben elek... viszont nem ez a legalja, ennel sokkal nagyobb a retek ezeknel a szorosnyelvueknel sajnos.
a 300 quit az szerintem is huzos kicsit, bar ha egy shiftre 30-40et kap valaki, akkor nem lehetetlen.

Kispista (törölt) 2009.04.01. 13:25:32

Hát inkább közhelyes lett,mint eredeti szerintem.
Azért nem volt annyira szar:)
nem egy disznótor, gondolom lesz jobb is:)

báró Csekonics 2009.04.01. 13:30:55

Ja, sokan azt hiszik arrafelé élére esik a tehénlepény...

golyo1974 2009.04.01. 14:11:22

@RAMBO: Csatlakozom, szerintem is.

LyukasBogrács 2009.04.01. 14:45:39

A mi hazunkba most akar meg egy fekete csalad koltozni (sargarez kilos nyaklanc, baseball sapka, mocskos beszed). Csak megnezni jottek a garzont tegnap, de mar az is akkora zsibajjal jart, hogy most abban remenykedunk, hogy ne legyen penzuk a lakberre/kauciora, vagy gyorsan fogyjon el...

petyace 2009.04.01. 15:05:22

@Silent Bob: akkor ezért a pozitív tapasztalat! hidd el ez így van mindenhol, de a külvilág felé összezárnak az ilyen-olyan kolóniák, ezért tűnhet úgy a kívülállónak/felületes szemlélőnek, h összetartanak. amúgy az idegeneknek szerint a magyarok is összetartóak. szerintem a világ balekokra és nem balekokra oszlik ebben a tekintetben és bárki, bármikor átkerülhet a másik oldalra, ha nem figyel...

Tsabi 2009.04.01. 16:32:17

@petyace: ez pontosan igy van, amig nem latsz bele, minden kozosseg, szubkultura miegymas nagyon egysegesnek tunik, de csak addig mig nem latsz bele. Nem magyar specialitas a balekok atvagasa, csak a nepessegre levetitve fajlagosan tobben elnek meg belole.

steverubellreborn 2009.04.01. 19:21:39

@doondee:
azért még mindig több élmény érte őket mint aki itthon várta,hogy a jövő elkezdődjön.Sőt,akiket én ismerek eszük ágában sincs visszajönni.

foolproof 2009.04.01. 22:01:50

@batmag: fucking English lessons you skipped. FOREIGNERS, please.

Ja, es quid, nem quit( ha mar szleng). Szanalmas egyebkent, hogy pl. youtube-on magyartol meg nem lattam ertelmesen leirt, nem hibas angol nyelvu commentet. Na ezert tart itt az orszag...

shaft 2009.04.01. 22:45:27

te honnan az apád faszából veszed azt, hogy nem írta-e el??? lehet véletlenül elírta, mi a faszomnak kell egyből okoskodni

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.04.01. 22:57:12

@foolproof: fakof madárfakár...

te sosenem utol melle betuket...?

egen, blokkolod, itten tardan baszunk rezet mink a rezfan futtyulo szanalmas rezfaszu bagjok (sic!), kik csak hölyén (sic!) neznek mikor 'buxom' orcankba dorgolik, hogy "...ezert tart itt az orszag...", es csak annyit birunk nyokogni, hogy de hat mink vagyunk a bubo bubo cupropenis... mer'? ma az is baj...?
---------------------------------

egyébként gratula a magyari futball/fotball (sic!) válogatottnak, akármi is lesz a sorozat vége...
:))

trash E46 2009.04.02. 00:48:32

hatalmas... bár a névrokonság miatt a kollégáim már szívják a véremet... faszomért kapják a suttyók az én nevemet :P

Nyelvész Józsi · http://szleng.blog.hu/ 2009.04.02. 01:08:17

Jó történet. Vajon tényleg van ilyen? :)

feltételes reflex 2009.04.02. 02:16:38

Jujj, Tibor, ez kemény volt:))) eddig ez tetszett a legjobban.

IndaMuncher 2009.04.02. 11:18:17

@foolproof: Állandóan azt hallani, hogy kevesen beszélnek angolul Mo-n, szerintem örülni kéne neki. Másoknak meg lehet segíteni kijavítani a hibákat, bár sokszor magyarul se tudnak normálisan írni, pláne az utóbbi években.

BTM · http://dokumentalis.blog.hu 2009.04.02. 12:35:19

Szóljon valaki Ricsinek, hogy 2008 március óta nem kell vizum kanadába.
süti beállítások módosítása