Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

nathanp 2009.03.30. 10:30

Negyvenegy

Tavasszal beindul a sportélet Tardán - előkerülnek a bicajok, meg elkezdődik a fociszezon. Az elvetemültebb arcok persze télen is tekernek, a tetőfedő Csaba például hóban-jégben is verhetetlen, konkrétan úgy elteker a leggecibb télben is bárhova - leginkább a felső kocsmába - hogy még a lábát se' kell letennie. És az arc ugyanazzal az ótvar összecsuható kempingbringával tolja 25 éve. Elválaszthatatlanok. A Csaba meg a Csepel Csaba. Amúgy az arc a Tarda Drastici korelnök ultrája a harmincöt évével.

A Tardai Előre a megye III-ban tolja, a kieséstől nem paráznak, mer' ugye, lejjebb nincs. Voltak amúgy pár éve megye kettőben is, akkor még Tardai Bányász volt, egy darabig ment a matek a névváltás körül, az öregek, akik még láttak szenet, ragaszkodtak volna hozzá, a Vladiék, élen az Antival nyomták volna a Honvédot, bár sok köze nincs Tardának a hadsereghez, de az milyen már, hogy THC drapikkal lehet szurkolni, aztán a polgi, aki klubelnök is egyben, egy falugyűlésen megszavaztatta ez Előrét. Mer' az olyan távlati, előremutató, még a megye I. is lehet cél evvel a névvel. Volt is balhé, mert az asszonyok kajálták a lelkesítő dumát, azt' emelték a kezüket az Előrére, az öregek meg próbálták lehurrogni őket, meg lehúzkodni a karjukat, kisebb csetepaté is lett, aztán vesztett a Bányász vagy harminccal, a nyugalmazott vájárok meg vörös fejjel üvöltöztek a polgival, hogy mit képzel, fociügyben nők nem szavazhatnak, az férfidolog, mire a polgi mondta, hogy demokrácia van, az öregek meg, hogy dugd fel a seggedbe a demokráciádat. Azóta nem is nagyon járnak meccsre. A Tardai Kíméletlenek ultracsoport viszont keményen ott van.

A Misike sálas koreográfiákban kupálta ki magát, még egy DVD-je is van, tele sálazásokkal, egy olasz ultraoldalról töltötte le, a fiorentinás arcok a legkomolyabbak, Misikének az az álma, hogy egyszer megcsinálja a csapattal a Vecchia Guardia 2001-es őszi szezonzáró sálas műsorát, azt mondja az kicsiben is tud jól kinézni, nem kellenek hozzá ezren. Mer' ők pont tizenketten vannak, meg egy-két alkalmi arc, de azok szart se' tudnak, csak kiabálni. A sálazáshoz össze kell állni, ráadásul az hülyén néz ki, ha egy sorban nyomják, ezért a meccsekre elhoznak három-négy zsámolyt a tornateremből, azokkal meg lehet csinálni a lelátó-fílinget, vágod, elől négyen, felettük négyen, a többi legfelül, a Misi szerint geci jól tud kinézni, ha jó szögből fotozzák.

Ráadásul a Misike most nagyon előrelépett a csapatban, mer' a Magdi varrta meg minden idők legnagyobb drapiját, "Előre Álmainkért" szöveg három összevarrt fehér lepedőn, nem valami fújt cucc, a betűk ki vannak rendesen vágva lila vászonanyagból, a Vladival meg a Mikivel szívtak vele vagy két szombaton, mire kivágták, az volt a mondás, hogy csak "S" ne legyen a szövegben, mer' az szopás, de így rendben volt a dolog, meg a duma is ütött. Az interlockban mondjuk vagy három tű eltört, mire elkészült a drapi, meg a Magdi a nagy igyekezetben felcserélte az ékezeteket, azt' amikor a kertben kiterítették, hogy "Előre Almáinkért", röhögtek egyet, meg a Mihály mondta, hogy a te almáidért mindent, cica, aztán dugtak délutánig, de másnapra a Magdi lefejtette, meg vissza is varrta a másik "a" fölé a vesszőt, de már csak kézzel.

A szezon nyitómeccsét a Bokod Erőművel játszotta az Előre, az meg presztízsmeccs rendesen, még régről, ilyen vájár-mérnök ellentét, mondjuk ebből az ultrák nem sokat vágnak, csak megszokták, hogy az öregek ráfeszülnek, hogy az Erőművet otthon verni kell, azt' ilyenkor rendes készülődés van, meg nézőcsúcs vagy négyszáz fizetővel, szóval komoly közönség előtt lehet odabaszni a szurkolással. Meg sok szempontból premier volt az összecsapás, leginkább a Misikének, egyrészt a drapija miatt, meg hogy a Magdit is kihozta.

A csapat is érezte a tétet, a csatár Laci például már egy hete nem gyújtott rá edzésen, mondjuk a szabadrúgások előtt szokott csak, azt mondja, hogy tudjon koncentrálni, és tényleg, ötből hármat simán becsavar húszról, ha előtte elszív egy cigit, de az edző, aki már vagy tíz éve a majori Béla bá, mindig mondogatja neki, hogy a faszomba a cigiddel, mit gondolsz, majd lehozlak, hogy rágyújthass, nincs több dohányzás, pont, persze a Laci ilyenkor lekéredzkedik szarni, aztán bevágja a pipába, csak meccsen nem megy neki, de most nagyon fogadkozott, hogy odateszi magát.

A Drastici is, az Anti füstbombát is szerzett, kezdés előtt olyan látványt csináltak, hogy beszarás, nagy fehér köd, azt' ahogy jöttek ki a csapatok, kihúzták fej fölé az új drapit, ugráltak vele kicsit, aztán leadogatták, összeálltak, és jött a sálas produkció, a Magdi nem győzött kattintgatni a Berda Miki ötmegás Canonjával. Még a szakács Bandi is szurkolt rendesen, "Bokod, Bokod, ezt a túrát szopod", ez a dal ment javarészt, csak a Csaba ragaszkodott a beszopodhoz, mert hogy a gólokat beszopják, viszont ez törte a ritmust, csak hát a Csaba az ultrák korelnöke, azt' senki nem akarta leugatni, inkább átálltak, az "álmaink, álmaink" kezdetűre, aminek az a vége, hogy megbasszuk a Fradit is.

Ha a Fradit nem is, de az Erőművet megütötték egy-nullra. A Laci lőtte az egyet, szabadrúgásból. Azt' vagy éjfélig ment az ünneplés a sörözős Petinél, kirakták az új drapit kétoldalas ragasztóval az Arany Ászok táblára, bent meg ment a tévén a Eurogoals, mondogatták is, hogy lófasz gólok ezek, bazmeg, a Laci milyet nyomott már, és Lacira koccintottak. Aki elszívott két doboz sárga Gauloise-t.


Következik: Benőke találkozik Istennővel - Vizespóló-verseny a Panorámában

A bejegyzés trackback címe:

https://tarda.blog.hu/api/trackback/id/tr51034496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jim 2009.03.30. 10:40:47

interlock, geci, ezt férfi szájából még nem hallottam:)

Kár hogy nem volt boksz a meccs végén.

Egyébként 400 néző az nem kevés, mennyien is élnek Tardán?

Der_rosarote_Panther 2009.03.30. 10:56:41

De ismerős ez a megye három fíling, a Hidegkút SC-ben is ritkán volt ki a 11 játékos, de nyolcan is kikaptak simán nullra, nem hiányzott a maradék három. Persze a "prolicenszes", civilben BKV-buszvezető edző szakmai támogatásával. Istenem, micsoda idők voltak... :-)

mybollywood 2009.03.30. 10:59:46

"Előre Almáinkért" ez nagyon üt!!!ez lesz a mai flash mottó!haha!!!ezer köszi érte...

Hepciás 2009.03.30. 10:59:52

"Vladiék, élen az Antival nyomták volna a Honvédot, bár sok köze nincs Tardának a hadsereghez, de az milyen már, hogy THC drapikkal lehet szurkolni."
Hajnalban hivatal, délelőtt Tarda, de szép az élet, dógozzon, aki szegény:-)

-Feco- (törölt) 2009.03.30. 11:39:55

Nabassz, lassan egy Tarda-Somorja meccsen több fizető lesz, mint egy Kispest-MTK meccsen...Igazából az lesz szép, mikor Misikéék megtapasztalják milyen a lovasroham, mikor a rendőrök jönnek kardlappal, azt kurvára nincs hova menni, mert a másik oldalról a sorfal tartja az embert, na az a vicces világ...

greggrant 2009.03.30. 11:41:55

A szurkolók közti utcai/kocsmai összecsapásokat hiányoltam :)
Hajjjrá Tardaaa!

Blazzo (törölt) 2009.03.30. 11:50:13

Na, most keveredésben vagyok...a Nyelvész Józsi blogja nem Tardáról szól?

Levcso 2009.03.30. 12:26:01

:D Hát ezt most nagyon elhittem ;) "...kihúzták fej fölé az új drapit, ugráltak vele kicsit, aztán leadogatták, összeálltak, és jött a sálas produkció, a Magdi nem győzött kattintgatni..."

DonGatto 2009.03.30. 12:33:19

Ez de jó volt, hajrá Tarda Előre!

golyo1974 2009.03.30. 12:35:45

Én megboldogult leánykoromban kék talpas Gauloise-t szipákoltam, de kár, hogy nem fociztam..... Ott lettem volna a szeren :-)))

Zombika 2009.03.30. 12:39:25

Majosháza is a megye 3-ban nyomta, voltunk kint párszor szurkolni. Mindig nagy volt a felháborodás, amikor a kislányok elkezdtek körbejárni kistányérral, hogy beszedjék a pénzt a jegyért (mert ugye kerítés nem volt, az emberek csak úgy megálltak biciklivel a pálya mellett), pár öreg sértődötten el is kerekezett inkább, hogy "ennyi pénzből inkább iszok egy sört, mint hogy ezeken idegeskedjek".
Aztán volt egy verekedés, amikor a Zolit kiállították, az ellenfél edzője meg lelocsolta vízzel, hogy "higgadjál kisfiam", erre szájba lett vágva, meg valaki nekifutásból pároslábbal hátbarúgta, mikor nagy nehezen felállt, bár lehet, hogy az már a bíró volt, mert eléggé elszabadultak az indulatok, szóval mindenki meg lett verve.
A pálya be lett tiltva 2 évre, úgyhogy a helyi fiatalok nem gyalogszerrel futkároztak rajta, hanem diszkó után részegen kocsival farolgattak a térdig érő füvön, legalább nem kellett félni, hogy a sok bátor kézifékes, meg driftelés közben letarolnak egy villanyoszlopot. Szép volt a '90-es években a vidéki lét, no.

pisces 2009.03.30. 12:50:55

"Mihály mondta, hogy a te almáidért mindent, cica, aztán dugtak délutánig"
Ez Freud-i elszólás volt Misike részéről: Cicáról fantáziál míg Magdi anyust dugja?
Vigyázz Mihály, nehogy Magdinak is leessen a tantusz, mert kurva rövid borjúkötelet akasztanak a nyakadba.
A kismamáknál mikor felborul a hormon háztartás amúgy is jöhetnek olyan féltékenységi rohamok, amiből nehéz kimagyarázni magadat.

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.03.30. 13:49:34

jó, akkor leszek én a 13.-ik komment, ha más nem vállalja...
nekem teccettek a szurker dalok, remélem még bővül majd a repertoár...
:))

jo.e 2009.03.30. 14:17:30

Király poszt, de sztem a Csepel Csaba nem összecsukható (hacsak nem fejlesztett prototípus). Az a Csillag :)

bad little girl 2009.03.30. 14:32:03

"A Tardai Előre a megye III-ban tolja, a kieséstől nem paráznak, mer' ugye, lejjebb nincs" :-) :-):-)

Celtic 2009.03.30. 14:43:49

Ez csodalatos, vegre egy ember (NO! raadasul), aki nem kameras mobilt hasznal :)

Ezen total leakadtam :)
"a csatár Laci például már egy hete nem gyújtott rá edzésen" Egyik nagynenem ferje jut eszembe, maga idejen varosszerte hires hatved volt (asszem, szulovarosom csapat NBII-ig jutott, meg a 70-80-as evekben), de annyit inni es dohanyozni meg embert nem lattam :)

ssolymarka 2009.03.30. 14:54:10

Szuper, mint szinte mindig. Miért van az, hogy a tarda.blog.hu meg a hivatal.blog.hu a két egyedüli élvezetes magyar internetes tartalom a k. Bajnai Gordon meg, majdnem celeb Anikós csili-vili felhozatallal együtt?

Trenton 2009.03.30. 15:13:15

eszembejut az egykori fradista, békéscsabai és vasas kedvenc Váczi Zoli, na az volt még hasonló figura. NB1-es meccs, első félidőben elbaszott egy szabadrúgást, szünetben bementek az öltözőbe, nagy szentségelés közben rágyújtott...a frissen kinevezett edző, Pásztor Józsi bá' majdnem szívrohamot kapott... :):)

Héttörpe (törölt) 2009.03.30. 15:43:32

Nem off, pár éve volt a nemzeti sportban egy összeállítás a Sziráki Traktor FC-ről. Én ilyennek képzelem a Tarda Előrét. Íme:

www.nemzetisport.hu/magyarbajnoksag/lemostak-a-szegyent-53543.html?fejezet=4

4tuna · http://veletlenek.blog.hu/ 2009.03.30. 20:57:47

Az ékezetcseréről mesélte az általános oskolában az egyik tanárom:

Volt a megyében két falu. Egyik falu lakói sokáig kérlelték a másik falu lakóit, hogy adják már nekik az ékezetüket. A falucska lakói megszánták őket, és létrejött az üzlet.
Azóta van Vereb és Szár nevü község a megyében :)

Celtic 2009.03.30. 22:04:52

@4tuna: Ezt mar Moldova bacsi is megirta vmelyik novellajaban. Igazi varosi (falusi) legenda lehet :)

feltételes reflex 2009.03.30. 22:20:14

"a Vladiék, élen az Antival nyomták volna a Honvédot, bár sok köze nincs Tardának a hadsereghez, de az milyen már, hogy THC drapikkal lehet szurkolni"

ma is megvolt a napi mondat, Tardának legyen hála:)

és ma is tanultam valamit, most ezt a sálas koreográfiát.

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.03.30. 22:49:24

@4tuna: betűcsere is jáccik...
állítólag a zelőző nagy gizdasági világválságkor 1929-be' nem az 'óriási pánik a tőzsdén' címlappal került ki egy újság a standokra és a rikkancsok kezeibe, hanem...
:))

feltételes reflex 2009.03.31. 00:29:55

@ufó - ablakmosó a Nemzetközi Zűrállomáson:

szerintem ez urban legend, de vicces :)))

erről jut eszembe: hogy megemberesedett ez a Mihály.

davidson (törölt) 2009.03.31. 00:40:05

"inkább átálltak, az "álmaink, álmaink" kezdetűre, aminek az a vége, hogy megbasszuk a Fradit is." kéééész

Zombika 2009.03.31. 11:23:01

Magyartanárom mesélte, hogy valami ismerősének jött ki a verseskötete annak idején ilyen ékezethiányos, nyomdahibás borítóval. "Éjféli szárnyalás" lett volna az eredeti címe, állítólag egész éjszaka húzogatták az írók könyvesboltjában a lemaradt ékezeteket az "á" betűre, hogy a reggeli premieren ne legyen közbotrány.

Winston Smith 2009.04.01. 12:47:57

@Trenton:

Váczi Zoli, vazzeg... :)

Az egy nagy figura volt.

Simán nyomott olyat, hogy szezon közben két-három napra eltűnt pecázni meg inni, és senki nem tudta, hol van.

Meg hogy edzés közben se szó, se beszéd, elkezdett lebattyogni a pályáról, és közben rágyújtott egy cigire. A mikor az edző megkérdezte, hogy akkor ezt most hogy a faszba képzeli, a válasz csak annyi volt: “Mingyán gyüvök, baszom a szádat.” És utána meg csodálkozott, miért ideges az edzőbá.

terasz9 · http://www.teremibalazs.hu 2009.04.10. 10:25:26

Ez megint azért volt fasza történet, mert nem égés a vége, hanem faken pozitív. Az ilyet szeretem legjobban.
süti beállítások módosítása